Reacţia Budapestei după anunţul că stadionul pe care se va juca partida Germania-Ungaria ar putea fi colorat în culorile curcubeului: „Este extrem de dăunător şi periculos”

  • Municipalitatea din München a cerut luni permisiunea UEFA de a ilumina „Allianz Arena” în culori curcubeu, într-un „semn vizibil de solidaritate cu comunitatea LGBTI din Ungaria”.
  • Parlamentul maghiar a adoptat săptămâna trecută un text care interzice „promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.”
3556 afișări
Imaginea articolului Reacţia Budapestei după anunţul că stadionul pe care se va juca partida Germania-Ungaria ar putea fi colorat în culorile curcubeului: „Este extrem de dăunător şi periculos”
Ministrul de Externe al Ungariei a afirmat luni că este "periculoasă" propunerea primarului oraşului München, Dieter Reiter, de a ilumina în culorile curcubeului, drapelul simbol al comunităţii LGBT, stadionul Allianz Arena, pe care se va disputa partida Germania - Ungaria, din cadrul Euro 2020, relatează Le Figaro.
 
„Este extrem de dăunător şi periculos să amesteci sportul şi politica. Experienţa istorică arată că acesta este un lucru rău şi mai mult decât oricine, germanii îl ştiu bine”, a spus Peter Szijjarto, fâcând aluzie la trecutul nazist al Germaniei. 
 
Municipalitatea din München a cerut luni permisiunea UEFA de a ilumina arena în culori curcubeu, într-un „semn vizibil de solidaritate cu comunitatea LGBTI din Ungaria”. 
 
München se adaugă vocilor celor din Europa care condamnă politicile premierului Viktor Orban, după ce Parlamentul maghiar a adoptat săptămâna trecută un text care interzice „promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.”
 
„Am adoptat o lege pentru protejarea copiilor maghiari, iar acum există un protest împotriva ei în Europa Occidentală, pe care ei încearcă să-l exprime şi prin aducerea politicii la un eveniment sportiv,” a mai comentat Peter Szijjarto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici