Reacţie post-alegeri Italia. Rezultatele obţinute de populiştii anti-UE arată că ţara "se simte abandonată de Europa". Interpretarea dată de un oficial francez

Rezultatele bune înregistrate de partidele populiste din Italia în cadrul scrutinului parlamentar de duminică arată faptul că ţara "se simte abandonată de Europa", a declarat luni ministrul francez pentru Afaceri Europene, Nathalie Loiseau, relatează site-ul publicaţiei The Local.

1770 afișări
Imaginea articolului Reacţie post-alegeri Italia. Rezultatele obţinute de populiştii anti-UE arată că ţara "se simte abandonată de Europa". Interpretarea dată de un oficial francez

Reacţii post-alegeri Italia. Rezultatele obţinute de populiştii anti-UE arată că ţara "se simte abandonată de Europa". Interpretarea dată de un oficial francez

"Italia este o ţară care s-a confruntat cu cel mai mare aflux de imigranţi din istoria sa şi se simte singură, abandonată de Uniunea Europeană. Este izbitor modul în care această ţară, membru fondator al Uniunii Europene, este acaparată de această dezamăgire faţă de Europa. Această situaţie arată că, în Europa, partidele tradiţionale au obosit", a spus Loiseau, într-un interviu pentru postul de radio France Info.

Ministrul francez pentru Afaceri Europene a adăugat că situaţia din Italia nu poate fi catalogată drept dezastruoasă şi că "veştile bune" vin din Germania, unde s-a format o coaliţie între Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) şi Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta).

În cadrul alegerilor parlamentare din Italia, formaţiunea populistă şi eurosceptică Mişcarea Cinci Stele (M5S) a primit cele mai multe voturi, 32%. Formaţiunea de extremă dreaptă Liga Nordului a obţinut 17,7% dintre voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici