Reacţii după publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed. Site-ul revistei Charlie Hebdo a fost piratat

Directorul publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo a anunţat miercuri că site-ul săptămânalului a fost "blocat deoarece a fost piratat" după anunţarea publicării caricaturilor cu profetul Mahomed.

447 afișări
Imaginea articolului Reacţii după publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed. Site-ul revistei Charlie Hebdo a fost piratat

Reacţii după publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed. Site-ul revistei Charlie Hebdo a fost piratat (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Site-ul este blocat deoarece a fost piratat. Aparent, este un atac mai mare decât în 2011", când Charlie Hebdo a publicat caricaturile cu profetul Mahomed, a declarat caricaturistul Charb în faţa jurnaliştilor la sediul din Paris al săptămânalului.

Charlie Hebdo este, de miercuri, ţinta criticilor reprezentanţilor lumii religioase şi politicienilor.

Charb l-a îndemnat pe premierul francez Jean-Marc Ayrault "să suţină mai degrabă libertatea presei şi a republicii, decât să fie impresionat de o bandă de clovni ridicoli care manifestă în faţa ambasadei Statelor Unite".

El a făcut astfel aluzie la o manifestaţie care a avut loc sâmbătă în apropierea clădirii ambasadei SUA la Paris care s-a soldat cu violenţe şi aproximativ 150 de reţineri.

Miercuri dimineaţa, premierul a anunţat refuzul Guvernului de a autoriza o nouă manifestaţie sâmbătă, considerând că, având în vedere "contextul", este de "responsabilitatea celor care conduc publicaţia (Charlie Hebdo) să decidă ce să facă sau să nu facă".

"Dacă luăm în considerare contextul mondial, acesta nu va fi niciodată favorabil să râzi de islamul radical sau de religii în general, dacă luăm în considerare contextul, nu vorbim despre nimic, niciodată, presa satirică este condamnată şi gata", a spus Charb.

El a precizat că nu a primit ameninţări "pentru moment".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici