Reacţii internaţionale după atacul terorist din Kenya soldat cu 147 de morţi

Lideri din lumea întreagă au condamnat vehement atacul terorist comis joi la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, soldat cu moartea a 147 de persoane, relatează BBC News Online.

888 afișări
Imaginea articolului Reacţii internaţionale după atacul terorist din Kenya soldat cu 147 de morţi

Reacţii internaţionale după atacul terorist din Kenya soldat cu 147 de morţi

"Statele Unite sunt alături de poporul kenyan, care nu se va lăsa intimidat de aceste atacuri laşe", a reacţionat Casa Albă după atacul comis de membri ai organizaţiei islamiste Al-Shabaab.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a propus sprijinul Franţei pentru lupta împotriva terorismului care afectează Kenya.

"Franţa este alături de autorităţile kenyene şi este pregătită să coopereze cu ele în lupta împotriva terorismului", a dat asigurări Hollande.

"Aceste acte de violenţă fără sens nu îşi pot avea locul în societăţile noastre. Regatul Unit va continua să sprijine Kenya în lupta contra terorismului şi în eforturile sale pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili de acest act barbar", a declarat James Duddridge, ministrul britanic pentru Africa.

Un act de o "brutalitate fără sens", a denunţat şi Papa Francisc.

Preşedintele Somaliei, Hassan Sheikh Mohamud, a condamnat un "atac barbar", prezentând, de asemenea, "condoleanţe familiilor celor care au fost ucişi de către terorişti nemiloşi". Totodată, el a făcut apel la cooperare între Kenya şi Somalia împotriva terorismului.

În total, 147 de studenţi au fost ucişi, joi, într-un atac comis la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi, iar aproximativ 500 au fost eliberaţi în urma atacului.

Al-Shabaab este activă în Somalia şi Kenya, fiind afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici