Rebeli kurzi: Parisul va fi considerat "vinovat" dacă nu elucidează cazul celor trei activiste kurde

Rebeli kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au avertizat vineri că vor considera statul francez "vinovat", în cazul în care acesta nu elucidează imediat moartea celor trei activiste kurde la Paris.

204 afișări
Imaginea articolului Rebeli kurzi: Parisul va fi considerat "vinovat" dacă nu elucidează cazul celor trei activiste kurde

Rebeli kurzi: Parisul va fi considerat "vinovat" dacă nu elucidează cazul celor trei activiste kurde (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Statul francez are responsabilitatea să facă imediat lumină asupra acestui masacru care s-a petrecut pe teritoriul său, în plină zi şi pe o stradă destul de animată, într-un oraş ca Parisul", a anunţat aripa armată a PKK, Forţa de Apărare a Poporului (HPG), într-un comunicat.

"În caz contrar, acesta va fi considerat vinovat de masacrarea tovarăşelor noastre", a adăugat HPG în acest text postat pe site-ul său.

HPG a mai afirmat că triplul asasinat a fost executat în mod "foarte premeditat, planificat şi organizat". "Indiferent cine sunt cei care au comis acest atac, nu vom abandona căutarea lor şi le vom cere socoteală", a ameninţat organizaţia.

Trei activiste cu legături în cadrul PKK, inclusiv o apropiată a liderului încarcerat Abdullah Öcalan, au fost ucise prin împuşcare în sediul unei asociaţii a comunităţii lor, la Paris, în interiorul căreia au fost cadavrele, în noaptea de miercuri spre joi.

Aceste asasinate au loc în contextul în care, potrivit presei turce, Ankara şi Abdullah Öcalan au ajuns la un acord asupra principiului unei încetări a confruntărilor armate între PKK şi forţele turce de securitate, care durează din 1984 şi care s-au soldat cu peste 45.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici