Rebelii huthi din Yemen susţin că au capturat un număr mare de militari saudiţi

Rebelii huthi din Yemen au anunţat sâmbătă că au capturat un număr mare de militari saudiţi în urma unui atac de proporţii la graniţa dintre cele două ţări, informează BBC.

1630 afișări
Imaginea articolului Rebelii huthi din Yemen susţin că au capturat un număr mare de militari saudiţi

Rebelii huthi din Yemen susţin că au capturat un număr mare de militari saudiţi

Un purtător de cuvânt al rebelilor, colonelul Yahiya Sarea, a informat că militarii din trei brigăzi saudite s-au predat în apropierea oraşului saudit Najran. El a spus că mii de militari au fost capturaţi şi mulţi alţii au fost ucişi.

Acesta a adăugat că operaţiunea a fost cea mai mare de acest fel de la declanşarea conflictului din Yemen şi a spus că forţele saudite au suferit „pierderi uriaşe de vieţi omeneşti şi de echipamente militare”.

Sarea a mai spus că prizonierii vor fi prezentaţi duminică la Al Masirah TV, canalul de televiziune al rebelilor huthi.

Informaţia nu a fost momentan confirmată de către autorităţile de la Riyad.

Arabia Saudită desfăşoară o campanie aeriană în Yemen. Atacurile saudite vizează poziţii ale rebelilor huthi, susţinuţi de Iran, care controlează cea mai mare parte a Yemenului. Mii de civili au murit şi milioane de persoane sunt afectate de foamete în Yemen din cauza conflictului din ultimii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici