Rebelii hutti au lansat un proiectil în apropierea unei uzine din sudul Arabiei Saudite

Gruparea rebelă hutti din Yemen a lansat miercuri noapte un proiectil în sudul Arabiei Saudite care a aterizat în apropierea unei uzine de desalinizare, fără a provoca însă pagube sau victime, a anunţat coaliţia condusă de saudiţi, relatează Reuters.

273 afișări
Imaginea articolului Rebelii hutti au lansat un proiectil în apropierea unei uzine din sudul Arabiei Saudite

Rebelii hutti au lansat un proiectil în apropierea unei uzine din sudul Arabiei Saudite

Rebelii hutti - care a ameninţat luna trecută că va ataca 300 de ţinte militare din Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Yemen - a anunţat prin intermediul postului de televiziune pe care îl controlează, Al Masirah TV, că o rachetă de croazieră lansată de ei au lovit o staţie electrică din Shuqaiq.

O sursă industrială din Arabia Saudită a declarat că atacul a vizat un transformator electric din apropierea fabricii, care a provocat un incendiu minor care a fost repede detectat şi nu a bulversat activitatea fabricii.

Preşedintele american Donald Trump a declarat în legătură cu acest incident că situaţia este monitorizată de Casa Albă, potrivit purtătorului de cuvânt Sarah Sanders, pe fondul temerilor că între SUA şi Iran ar putea izbucni un conflict militar.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Rebecca Rebarich, a declarat că astfel de atacuri reprezintă ”un motiv important de îngrijorare şi pune în pericol vieţile persoanelor nevinovate”.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici