Rebelii resping ideea unei tranziţii sub conducerea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi

Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), care îi reprezintă pe rebeli, a respins luni ideea unei tranziţii sub conducerea unuia dintre fiii liderului libian, colonelul Muammar Kadhafi, despre care a scris cotidianul american New York Times.

22 afișări
Imaginea articolului Rebelii resping ideea unei tranziţii sub conducerea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi

Rebelii resping ideea unei tranziţii sub conducerea unuia dintre fiii lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest lucru este complet respins de către Consiliu", a declarat un purtător de cuvânt al CNT, Shamseddine Abdulmelah, la Benghazi, fieful rebelilor, în estul ţării.

Muammar "Khadafi şi fiii lui trebuie să plece înainte de orice negociere diplomatică", a subliniat acesta.

Cel puţin doi dintre fiii liderului libian propun o tranziţie către o democraţie constituţională, care ar prevedea retragerea tatălui lor, a anunţat duminică seara New York Times.

Citând un diplomat, sub protecţia anonimatului, şi un oficial libian la curent cu acest plan, cotidianul american afirmă că tranziţia ar urma să fie condusă de unul dintre fiii lui Kadhafi, şi anume Saif al-Islam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici