Rebelii sirieni au capturat o localitate strategică la sud de Alep. Confruntări soldate cu 73 de morţi

Un grup insurgent a capturat o localitate strategică la sud de Alep, aflată sub controlul forţelor administraţiei Bashar al-Assad, iar în confruntări au murit cel puţin 73 de persoane, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters.

1529 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni au capturat o localitate strategică la sud de Alep. Confruntări soldate cu 73 de morţi

Rebelii sirieni au capturat o localitate strategică la sud de Alep. Confruntări soldate cu 73 de morţi

Rebelii au lansat joi atacuri asupra forţelor guvernamentale siriene în localitatea Khan Touman.

Printre insurgenţi s-au aflat şi membri ai grupării teroriste Frontul Al-Nusra, afiliată reţelei Al-Qaida, în cazul căreia nu se aplică armistiţiul temporar de încetare a luptelor din ţară.

Localitatea Khan Touman este importantă pentru că se află în apropierea autostrăzii care face legătura între Damasc şi Alep.

Un acord de încetare temporară a luptelor în Alep a intrat în vigoare de miercuri, de la ora 00.01, potrivit Departamentului american de Stat, după ce administraţia Bashar al-Assad a intensificat confruntările cu rebelii sirieni de pe 22 aprilie, lupte în care au murit cel puţin 300 de persoane.

SUA şi Rusia au anunţat vinerea trecută că un acord de încetare temporară a luptelor a intrat în vigoare pentru Damasc pentru 24 de ore şi pentru provincia Latakia pentru 72 de ore, fiind ulterior prelungit.

Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici