Recep Erdogan renunţă la expulzarea unor diplomaţi occidentali

  • Preşedintele Turciei renunţă la intenţia de expulzare a zece diplomaţi occidentali care l-au susţinut pe filantropul Osman Kavala.
  • Recep Erdogan: "Ambasadorii occidentali din Turcia au făcut paşi înapoi şi vor fi mai prudenţi în viitor".
859 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan renunţă la expulzarea unor diplomaţi occidentali

Recep Erdogan renunţă la expulzarea unor diplomaţi occidentali

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, luni, că renunţă la planul de expulzare a zece diplomaţi occidentali care îi oferiseră susţinere filantropului Osman Kavala, aflat în detenţie, informează cotidianul Le Figaro.

Ambasadorii occidentali din Turcia au făcut paşi înapoi şi vor fi mai prudenţi în viitor. Intenţia noastră nu era de a crea o criză, ci de a ne proteja drepturile, onoarea, mândria şi interesele suverane", a afirmat luni seară Recep Tayyip Erdogan.

Ambasadorii din Statele Unite, Canada, Franţa, Finlanda, Germania, Danemarca, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia şi Suedia ceruseră Turciei pe 18 octombrie "să rezolve în mod corect şi rapid" cazul lui Osman Kavala, aflat în detenţie în Turcia din octombrie 2017.

Preşedintele Turciei denunţase un "atac" şi o "insultă" la adresa justiţiei. „Era datoria mea de şef al statului să ofer reacţia necesară, justiţia turcă nu primeşte ordine de la nimeni", argumentase Recep Tayyip Erdogan, ameninţând cu expulzarea ambasadorilor.

Conform unor surse politice de la Ankara, în cursul zilei de luni, cele zece ţări au transmis comunicate prin care au pledat pentru reducerea tensiunilor, argumentând că au vrut să fie respectată "Convenţia de la Viena". Noua abordare "a fost primită favorabil" de Recep Tayyip Erdogan, au precizat oficialii citaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici