Recep Erdogan transmite o nouă ameninţare ţărilor europene: Vom permite "sutelor de mii de refugiaţi" din Turcia să ajungă în UE

Preşedintele turc Recep Erdogan a ameninţat ţările europene că va permite "sutelor de mii de refugiaţi" să părăsească Turcia, după ce UE a condamnat ofensiva Ankarei împotriva kurzilor sirieni, informează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

3444 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan transmite o nouă ameninţare ţărilor europene: Vom permite "sutelor de mii de refugiaţi" din Turcia să ajungă în UE

Recep Erdogan ameninţă că va permite "sutelor de mii de refugiaţi" din Turcia să ajungă în UE

"Când spun că voi deschide porţile, ei (UE, n.red.) sunt pur şi simplu indignaţi. Nu vă îngrijoraţi, timpul va veni şi vom deschide aceste porţi. Vă vom lăsa să gestionaţi sute de mii" de refugiaţi, a afirmat liderul de la Ankara.

Turcia a primit o serie de concesii din partea UE, printre care un ajutor financiar consistent, liberalizarea regimului vizelor pentru cetăţeni turci, în schimbul prevenirii emigraţiei refugiaţilor sirieni spre Europa.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă în nord-estul Siriei, vizând grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Protecţie (YPG), pe care îl consideră organizaţie teroristă.

Operaţiunea militară a fost suspendată joi, după critici dure ale Statelor Unite şi Uniunii Europene.

Turcia vrea crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriană. Administraţia de la Ankara a cerut retragerea din această zonă a grupurilor insurgente kurde.

Administraţia de la Ankara a acceptat recent un armistiţiu permanent în Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici