Recep Erdogan va avea o întrevedere cu Joe Biden, cu ocazia summitului G20

  • Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, se va întâlni cu omologul său din SUA, Joe Biden.
  • Întâlnirea va avea loc la sfârşitul lunii octombrie, cu ocazia summitului G20.
243 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan va avea o întrevedere cu Joe Biden, cu ocazia summitului G20

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, urmează să aibă o întrevedere bilaterală cu omologul său american, Joseph Biden, cu ocazia summitului Grupului ţărilor dezvoltate şi emergente (G20), informează postul public TRT Haber, citat de agenţia Reuters.

Reuniunea G20 este programată în oraşul italian Roma, pe 30-31 octombrie. Recep Tayyip Erdogan şi Joseph Biden vor analiza starea relaţiilor dintre Turcia şi SUA şi vor încerca să depăşească disensiunile bilaterale.

Recep Tayyip Erdogan a afirmat, săptămâna trecută, că relaţiile cu Administraţia SUA nu sunt "sănătoase", cerând Washingtonului să rezolve problemele asociate achiziţionării de către Turcia a sistemelor antiaeriene ruse S-400. „Nu pot spune că relaţiile turco-americane sunt marcate de un proces sănătos. Noi am cumpărat avioane F-35, am plătit 1,4 miliarde de dolari, iar aceste avioane nu ne-au fost trimise. Statele Unite trebuie să rezolve în primul rând acest lucru", a declarat Recep Tayyip Erdogan.

Preşedintele Turciei a atras atenţia că, în cazul în care Statele Unite nu vor coopera, Administraţia de la Ankara îşi va acoperi din alte părţi nevoile în materie de apărare.

Statele Unite au blocat livrarea de avioane de vânătoare F-35 Turciei după ce armata turcă a cumpărat sisteme antiaeriene S-400 din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici