Recep Tayyip Erdogan avertizează că miliţiile kurde YPG nu au părăsit „zona de securitate” din Siria

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a transmis marţi, în contextul celei de a doua patrule comune desfăşurate împreună cu Rusia pe teritoriul sirian din apropierea graniţei cu Turcia, că militanţii kurzi, membri ai Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), nu s-au retras din „zona de securitate”.

254 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan avertizează că miliţiile kurde YPG nu au părăsit „zona de securitate” din Siria

Recep Tayyip Erdogan avertizează că miliţiile kurde YPG nu au părăsit „zona de securitate” din Siria

Forţele militare turce, alături de cele ruse, au desfăşurat marţi cea de-a doua patrulă destinată eliberării teritoriului sirian din apropierea graniţei cu Turcia de prezenţa miliţiilor kurde. Conform iniţiativei liderului de la Ankara, populaţia kurdă nu poate locui în „zona de securitate” din Siria, reprezentând o distanţă de 30 de kilometri de la frontiera cu Turcia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

În cadrul aceleiaşi declaraţii, Erdogan a transmis că Statele Unite continuă sprijinirea kurzilor, prin desfăşurarea de patrule comune alături de aceştia pe teritoriul statului sirian.

În urmă cu aproximativ o lună, Turcia şi insurgenţii sirieni locali au lansat o afensivă în Siria, vizându-i pe militanţii kurzi, membri ai Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG) şi reuşind ocuparea unei suprafeţe de aproximativ 120 de kilometri de-a lungul graniţei dintre cele două state.

În timp ce Washingtonul şi Moscova au reiterat că luptătorii kurzi au părăsit zona de graniţă, Erdogan a negat acest fapt. „Aceste zone nu sunt eliberate de terorişti. Teroriştii nu au fost scoşi afară din Tel Rifaat sau Manbij”, a declarat liderul turc, în faţa Parlamentului de la Ankara. Acesta a susţinut, în cadrul aceleiaşi declaraţii, că militanţii kurzi continuă să existe şi în oraşul Ras al Ain.

Totodată, acesta a dat asigurări privind respectarea acordurilor încheiate cu Washingtonul şi cu Moscova, în măsura în care şi acestea îşi vor respecta promisiunile.

Taguri:
turcia,
siria,
kurzi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici