Recep Tayyip Erdogan efectuează o vizită de stat în China

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, va merge miercuri în China , într-o vizită de stat, în contextul recentelor tensiuni generate de reprimarea etnicilor uiguri, de religie musulmană, informează site-ul agenţiei DPA.

142 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan efectuează o vizită de stat în China

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vizita lui Erdogan la Beijing intervine după protestele organizate în Turcia faţă de încălcarea drepturilor uigurilor din vestul Chinei.

La jumătatea lunii iunie, mai multe site-uri chineze au îndemnat oficiali, profesori şi studenţi din regiunea Xinjiang, unde sunt cei mai mulţi etnici uiguri, să nu ţină postul de Ramadan.

Ca reacţie la protestele din Turcia, Guvernul Chinei şi-a îndemnat cetăţenii să fie vigilenţi la călătoriile pe teritoriul turc.

Recep Tayyip Erdogan va aborda la Beijing şi tema sistemului antirachetă pe care Ankara intenţionează să îl achiziţioneze.

Preşedintele Turciei se va întâlni la Beijing cu omologul său chinez, Xi Jinping.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici