Recep Tayyip Erdogan: Europa se transformă într-o închisoare în aer liber

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a declarat, vineri, că ascensiunea curentelor xenofobe şi rasiste transformă Europa într-o ”închisoare în aer liber”, adăugând că lumea occidentală s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

2218 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Europa se transformă într-o închisoare în aer liber

Recep Tayyip Erdogan: Europa se transformă într-o închisoare în aer liber

Preşedintele de la Ankara a precizat că în ţările occidentale tendinţele etnocentriste, rasiste şi islamofobe sunt în plină ascensiune.

”Europa se transformă într-o închisoare în aer liber. Suntem martorii unei schimbări în lumea occidentală. Persoanele de altă religie, limbă sau de altă culoare a pielii au din ce în ce mai puţin loc în Europa”, a declarat Erdogan.

Preşedintele Turciei a criticat atitudinea liderilor europeni din ultima vreme. Erdogan susţine că cei care încearcă să dea lecţii Turciei despre democraţie încalcă drepturile fundamentale ale omului în propriile ţări.

”Turcia este una dintre puţinele ţări care atrage atenţia asupra acestei nedreptăţi şi asupra standardelor duble ale Europei. În Turcia nimeni nu este marginalizat pentru propriile convingeri, pentru opinii sau pentru stilul de viaţă”, a adăugat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici