Recep Tayyip Erdogan: Uniunea Europeană este o ”alianţă a cruciaţilor”, care ne minte

O întrevedere care a avut loc săptămâna trecută între liderii UE şi papa Francisc în Vatican este dovada că cea mai importantă uniune a Europei este ”alianţă a cruciaţilor” şi de aceea a evitat admiterea Turciei ca stat membru, a declarat preşedintele turc, informează Hurriyet Daily.

2659 afișări
Imaginea articolului Recep Tayyip Erdogan: Uniunea Europeană este o ”alianţă a cruciaţilor”, care ne minte

Recep Tayyip Erdogan: Uniunea Europeană este o ”alianţă a cruciaţilor”, care ne minte

Erdogan a sugerat că Turciei nu i se va permite niciodată să adere la Uniunea Europeană pentru că nu este un stat cu o populaţie majoritară de religie creştină.

”Înţelegeţi de ce Turcia nu a fost primită în UE în ultimii 54 de ani? Situaţia este destul de clară, UE este o ”alianţă a Cruciaţilor”. La 16 aprilie va fi ziua în care vom evalua aceasta”, a afirmat Erdogan în cadrul unui miting pentru campania referendumului la care se va vota extinderea puterilor executive ale preşedintelui turc.

Erdoğan a făcut referire la o întâlnire ce a avut loc între papa Francisc şi liderii statelor membre ale UE, din data de 24 martie, cu o zi înaintea summitului special ce a avut loc cu ocazia aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea tratatului fondator.

Papa Francisc s-a atunci adresat liderilor UE şi a transmis mesaje despre viitorul uniunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici