Recompensa pe care o va primi cel care l-a trădat pe liderul Abu Bakr al-Baghdadi. Bărbatul ar fi un oficial ISIS

Un oficial ISIS ar putea primi 25 de milioane dolari. Informaţiile furnizate de acesta forţelor americane au condus la eliminarea liderului grupării jihadiste, Abu Bakr al-Baghdadi.

4450 afișări
Imaginea articolului Recompensa pe care o va primi cel care l-a trădat pe liderul Abu Bakr al-Baghdadi. Bărbatul ar fi un oficial ISIS

Recompensa pe care o va primi cel care l-a trădat pe liderul Abu Bakr al-Baghdadi. Bărbatul ar fi un official ISIS

Persoana care a furnizat informaţii legate de locul în care se afla Abu Bakr al-Baghdadi urmează să primească o parte sau întreaga recompensă: 25 de milioane de dolari. Suma a fost promisă celor care ofereau informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, scrie lematin.ch, citat de AFP.

Potrivit publicaţiei citate, al-Baghdadi a fost trădat de un membru din conducerea ISIS. Acesta din urmă fusese însărcinat cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”, potrivit lematin.ch.

Bărbatul a fost prezent la raidul american din noaptea de sâmbătă spre duminică, când al-Baghdadi s-a detonat împreună cu doi dintre copii de-ai săi, după ce a fost încolţit într-unul dintre tunelurile de sub casă.

Potrivit AFP, persoana care a oferit informaţii importante privind locul în care se ascundea al-Baghdadi, precum şi detalii despre tunelurile secrete şi numărul paznicilor, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa.

Această persoană s-a întors împotriva ISIS după uciderea unui membru al familiei sale de către gruparea jihadistă. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici