Record al ultimelor două decenii. Ce s-a întâmplat cu cetăţenii UE care muncesc în Marea Britanie, după votul din 2016 pe tema Brexit

Numărul cetăţenilor din statele membre UE care muncesc în Marea Britanie a atins un număr record după votul din 2016 pe tema Brexit, se arată într-un raport publicat, miercuri, de către Biroul Naţional de Statistică din Regatul Unit, relatează Politico.eu.

2973 afișări
Imaginea articolului Record al ultimelor două decenii. Ce s-a întâmplat cu cetăţenii UE care muncesc în Marea Britanie, după votul din 2016 pe tema Brexit

Număr record al cetăţenilor UE care muncesc în Marea Britanie, după votul pe tema Brexit

În perioada iulie-septembrie a anului curent, 2.38 milioane de cetăţeni ai statelor membre UE lucrau în Marea Britanie, cu 112.000 mai multe persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Biroul Naţional de Statistică. Acest număr reprezintă un record pentru ultimele două decenii, de când se efectuează astfel de măsurători.

Cifrele indică o creştere semnificativă în rândul cetăţenilor din România şi din Bulgaria care au ajuns să muncească în Regatul Unit. Astfel, dacă în 2016 în Marea Britanie munceau 257.000 de cetăţeni români şi bulgari, în 2017 această cifră a ajuns la 347.000.

Cu toate că, numărul cetăţenilor din statele membre UE care muncesc în Marea Britanie este în creştere, cifrele arată o scădere a celor care muncesc în Regatul Unit care provin din statele care au aderat la UE în 2004 (Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Polonia, Slovacia şi Slovenia), motivul fiind dezvoltarea economică superioară a acestor ţări, comparativ cu statele care au aderat mai târziu la Blocul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici