Record de cazuri în Rusia. La Moscova majoritatea elevilor vor trece la şcoala exclusiv online

  • Rusia a înregistrat o creştere record a cazurilor de coronavirus miercuri, relatează Reuters.
  • La Moscova majoritatea elevilor vor învăţa exclusiv online, în încercarea de opri răspândire rapidă a virusului.
  • De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat 1.340.409 infecţii, al patrulea cel mai mare număr de cazuri din lume în spatele Statelor Unite, Indiei şi Braziliei.
915 afișări
Imaginea articolului Record de cazuri în Rusia. La Moscova majoritatea elevilor vor trece la şcoala exclusiv online

Record de cazuri în Rusia. La Moscova majoritatea elevilor vor trece la şcoala exclusiv online

Deşi numărul de noi infecţii a crescut constant în ultimele zile, autorităţile au spus că nu este necesar să se impună carantina sau restricţii asupra activităţilor economice.

Grupul de lucru pentru coronavirus din Rusia a declarat miercuri că a înregistrat 14.231 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. În aceeaşi perioadă, au murit 239 de persoane, ducând numărul total la 23.205.

Casă pentru 13 milioane de oameni, Moscova a fost zona ţării cel mai afectată de pandemie, raportând miercuri peste 4.500 de infecţii noi.

Serghei Sobyanin, primarul oraşului, a declarat că elevii din clasa a VI-a până la a XI-a vor urma cursuri online pentru o perioadă de două săptămâni începând de luni.

În ultimele două săptămâni, studenţii au fost într-o vacanţă menită să îi împiedice să contracteze virusul şi să-l ducă acasă.

Sobyanin a spus că elevii din clasele superioare vor studia online, deoarece reprezintă două treimi din copiii infectaţi.

„Deciziile pe care le-am luat astăzi nu sunt uşoare, ci sunt pur şi simplu necesare ţinând seama atât de situaţia epidemiologică, cât şi de necesitatea ca elevii să primească o educaţie de calitate”, a scris într-o postare pe site-ul primăriei.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat că situaţia coronavirusului din ţară a rămas extrem de complicată şi că mulţi oameni nu respectă măsurile de siguranţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici