Record de jafuri la Madrid. 11 farmacii au fost vandalizate de hoţi, în mai puţin de o săptămână

Pandemia cu noul coronavirus a provocat adevărată isterie la nivel mondial, a adus puternice declinuri financiare şi economice, dar şi a provocat panică în majoritatea populaţiei de pe Terra. Pe fondul acestei panici, mai multe farmacii din Madrid au fost vandalizate şi jefuite de hoţi.

1321 afișări
Imaginea articolului Record de jafuri la Madrid. 11 farmacii au fost vandalizate de hoţi, în mai puţin de o săptămână

Record de jafuri la Madrid. 11 farmacii au fost vandalizate de hoţi, în mai puţin de o săptămână

Conform presei spaniole şi  Poliţiei Naţionale de la Madrid, 19 farmacii au fost jefuite de hoţi înarmaţi, care au ameninţat cu moartea angajaţii punctelor farmaceutice. De asemenea, în mai puţin de o săptămână, 11 farmacii au fost jefuite. Astfel, poliţiştii au deschis o anchetă, care a început după depistarea mai multor jafuri cu violenţă şi intimidare în farmaciile din Comunitatea Madrid. Sediul Superior al Poliţiei din Madrid a lansat un dispozitiv specific şi a găsit un modus operandi similar, ceea ce i-a determinat să identifice şi să aresteze trei persoane, cu vârste de 34, 44 şi 45 de ani.

605 oameni au murit, vineri, în Spania, în timp ce cu o zi înainte, 683 de oameni au decedat din cauza infecţiei cu coronavirus. Este a treia zi de scădere consecutivă a numărului morţilor. În Spania, numărul celor infectaţi a ajuns la 157.022, dintre care 15.843 au murit. În această ţară, s-au vindecat 55.668 de pacienţi.
 
Mai multe ţări europeneîşi reduc restricţiile sau anunţă relaxări ale carantinei. Bilanţul morţilor de Covid-19 în Europa este de peste 76.000, potrivit worldometers.info.
 
Unii epidemiologi se tem de un „al doilea val” în caz de ieşire din izolare prematură. Potrivit celor mai recente cifre oferite de worldometers.info, la nivel global, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a atins 1.853.357, în timp ce bilanţul deceselor a ajuns la 114.253. Totodată, până la ora transmiterii acestei ştiri, 423.692 de oameni din lume au fost declaraţi vindecaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici