Record în Europa: Islanda are un parlament compus majoritar din femei

  • Premieră în pe scena politică europeană: Islanda are mai multe femei decât bărbaţi în Parlament.
  • Ţara demonstrează încă o dată că este pe primul loc la egalitatea de gen.
  • 33 de fotolii parlamentare din 63 revin femeilor după alegerile de sâmbătă.
1676 afișări
Imaginea articolului Record în Europa: Islanda are un parlament compus majoritar din femei

FOTO Twitter

Islanda face istorie în ceea ce priveşte oportunităţile egale pentru femei şi bărbaţi în arena politică.
 
„Într-o lumină istorică şi internaţională, cea mai importantă veste este că femeile au majoritatea în parlamentul islandez, o premieră pentru Europa”, a spus preşedintele Gudni Johannesson, conform Reuters.
 
„Islanda conduce din nou pe drumul pentru egalitate de gen! Este fantastic!”, a declarat ambasadoarea Marii Britanii în Islanda, Bryony Mathew, pe Twitter. 
 
Doar încă alte trei ţări din lume - Ruanda, Cuba şi Nicaragua - au mai multe femei decât bărbaţi în Parlament, în timp ce Mexic şi Emiratele Arabe Unite au 50/50. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici