Recunoaşterea facială pentru toate persoanele care intră şi pleacă din SUA. Decizia luată de Homeland Security

Departamentul Securităţii Interne (Homeland Security) din SUA vrea să utilizeze tehnologia de recunoaştere facială pentru a identifica toate persoanele care intră şi ies din Statele Unite, inclusiv în ceea ce priveşte cetăţenii americani, transmite CNN.

1780 afișări
Imaginea articolului Recunoaşterea facială pentru toate persoanele care intră şi pleacă din SUA. Decizia luată de Homeland Security

SUA vrea să utilizeze recunoaşterea facială pentru cetăţenii americani care călătoresc cu avionul

DHS a propus modificarea reglementărilor existente „pentru ca toţi călătorii, inclusiv cetăţenii americani să fie fotografiaţi la intrarea şi/sau la plecarea” din Statele Unite, la aeroporturi.

Tehnologia de recunoaştere facială, care asimilează o imagine a unei persoane dintr-o fotografie sau videoclip cu o imagine a acestora aflată într-o bază de date, devine din ce în ce mai frecventă în aeroporturile din întreaga lume, deoarece guvernele şi companiile aeriene o folosesc în scopuri de securitate şi check-in.

Totuşi, în timp ce Departamentul Securităţii Interne a indicat că modificarea regulamentului propus este menit să prevină frauda cu documente de călătorie, Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile a notat, luni, că acest fapt contrazice declaraţia anterioară a Vămilor şi Protecţiei Frontierelor americane, conform căreia cetăţenii americani nu vor fi supuşi unor astfel de metode de control.

„Călătorii, inclusiv cetăţenii americani, nu ar trebui să se supună unor scanări biometrice invazive, ca o condiţie de a-şi exercita dreptul constituţional de a călători”, a spus analistul principal al politicii ACLU, Jay Stanley. „Insistenţa guvernului de a face progrese cu o implementare pe scară largă a acestei puternice tehnologii de supraveghere ridică profunde preocupări de confidenţialitate”, a completat el, conform sursei precizate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici