Recuperarea lui Navalnîi va dura ”mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt

270 afișări
Imaginea articolului Recuperarea lui Navalnîi va dura ”mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt

Profimedia

Recuperarea opozantului rus Alexeï Navalnîi, victima unei tentative de otrăvire, va dura „încă mult timp”, a spus purtătorul său de cuvânt, referindu-se la cel puţin „săptămâni” de îngrijire în Germania.
 
"Este logic, perioada de convalescenţă a lui Alexei Navalnîi va dura mult. El rămâne în Germania pentru moment, urmând să fie recuperat acolo. În mod clar nu este o chestiune de câteva zile şi probabil nici măcar câteva săptămâni", a spus Kira Iarmych, într-un program de pe Youtube difuzat joi seară, citată de Le Figaro.
 
Pe reţelele de socializare, Navalnîi povesteşte despre revenirea sa dificilă la viaţă. ”Planul este întotdeauna simplu: consult un fizioterapeut în fiecare zi. Poate un centru de reabilitare. Stau pe un picior. Recâştig controlul deplin al degetelor mele. Păstrez echilibrul”, a scris el pe Instagram miercuri, alături de o fotografie în parc.
 
Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că Navalnîi, cel mai dur critic al lui Putn, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, capitalele occidentale solicitand Rusiei să explice această situaţie şi să investigheze. Moscova respinge toate acuzaţiile. 
 
Navalnîi a fost externat marţi din spitalul Charité din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună. După aflarea veştii, Kremlinul  i-a transmis că este „liber” să se întoarcă în Rusia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici