Referendum în luna noiembrie pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova, a anunţat, marţi, că referendumul pentru demiterea primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, se va desfăşura pe data de 19 noiembrie, informează site-ul Unimedia.info.

387 afișări
Imaginea articolului Referendum în luna noiembrie pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Referendum în luna noiembrie pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului

Această decizie vine la o săptămână după ce Consiliul Municipal din Chişinău a decis data pentru desfăşurarea referendumului.

La sfârşitul lunii mai, Dorin Chirtoacă a fost reţinut de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, fiind bănuit de trafic de influenţă, într-un dosar al unor parcări cu plată din Chişinău.

Din 26 mai, Chirtoacă a fost plasat în arest la domiciliu, fiind şi suspendat din funcţie în perioada desfăşurării anchetei.

Tot astăzi, deputaţii Partidului Liberal, din care face parte şi Chirtoacă, au cerut Curţii Constituţionale ca suspendarea din funcţie a primarului Chişinăului şi organizarea referendumului pentru demiterea acestuia să fie declarate neconstituţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici