Referendumul a EŞUAT. Presa străină despre prezenţa slabă la consultarea din 6 şi 7 octombrie

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat pe larg despre prezenţa scăzută la referendumul din România privind redefinirea familiei.

10291 afișări
Imaginea articolului Referendumul a EŞUAT. Presa străină despre prezenţa slabă la consultarea din 6 şi 7 octombrie

Presa internaţională relatează despre prezenţa scăzută la referendumul din România privind familia

Agenţia de ştiri Reuters relatează că "referendumul este perceput drept un teste de popularitate al partidului de guvernământ PSD, care a susţinut schimbarea şi ale cărui tentative de a slăbi legislaţia anti-corupţie a atras critici din partea Executivului Uniunii Europene".

"Statistica Biroului Electoral Central a arătat că prezenţa la vot a fost de 20,4 atunci câng polurile s-au închis la ora 1800 GMT, sub pragul de 30% necesar pentru validarea referendumului", scriu jurnaliştii de la Reuters.

Site-ul de ştiri Politico.eu comentează situaţia din România, afirmând că aceasta "nu recunoaşte căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, însă referendumul susţine o schimbare constituţională care ar ulterior ar preveni cuplurile de homosexuali să obţină acest drept în viitor".

"Susţinătorii schimbării constituţionale, cu toate acestea, au afirmat că această mişcare nu vizează persoanele homosexuale, ci mai de grabă are rolul de a consolida un drept pe care heterosexualii îl deţin deja", mai scriu cei de la Politico.eu.

Cotidianul The Washington Post relatează de asemenea că referendumul ar fi schimbat definirea familiei în Constituţia României ca fiind o uniune între un bărbat şi o femeie, nu între "soţi".

Jurnaliştii de la The Washington Post mai afirmă că referendumul a fost susţinut de Biserica Ortodoxă Română, însă opoziţia a îndemnat ca acesta să fie boicotat.

Potrivit postului BBC, rezultatul referendumului "poate fi considerat o surpriză, deoarece un sondaj publicat vineri arăta că susţinerea referendumului este în proporţie de 90%".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici