Referendumul din Scoţia: Avans pentru tabăra care se opune independenţei cu 48 de ore înainte de vot

Două sondaje făcute publice marţi, cu 48 de ore înaintea desfăşurării referendumului privind independenţa Scoţiei, indică un rezultat favorabil rămânerii teritoriului scoţian în componenţa Marii Britanii.

1151 afișări
Imaginea articolului Referendumul din Scoţia: Avans pentru tabăra care se opune independenţei cu 48 de ore înainte de vot

Referendumul din Scoţia: Avans pentru tabăra care se opune independenţei cu 48 de ore înainte de vot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un sondaj efectuat de Institutul ICM şi altul de Institutul Opinium indică un avans de patru puncte pentru "nu" independenţei Scoţiei. Totuşi, această distanţă este foarte apropiată de marja de eroare.

Potrivit ICM, 45% dintre scoţieni ar opta pentru rămânerea Scoţiei în componenţa Marii Britanii, 41% ar dori independenţa, în timp ce 14% nu s-au pronunţat.

Opinium anunţă că 49% dintre scoţieni ar vota pentru "nu" independenţei Scoţiei, 45% s-ar exprima pentru "da", în timp ce 6% nu au nicio opinie.

Rezultatele acestor sondaje sunt identice dacă sunt excluse persoanele fără opinie. Astfel, răspunsul "nu" independenţei Scoţiei câştigă potrivit ambelor sondaje cu 52%, faţă de 48% pentru "da".

Aceste sondaje au fost realizate începând de vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici