Refugiat irakian, condamnat la 16 ani de închisoare în SUA pentru susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

O instanţă din Houston, statul american Texas, l-a condamnat la 16 ani de închisoare pe un refugiat irakian, în vârstă de 25 de ani, care voia să se alăture reţelei teroriste Stat Islamic şi intenţiona să înveţe să asambleze dispozitive explozive improvizate, relatează site-ul postului France 24.

187 afișări
Imaginea articolului Refugiat irakian, condamnat la 16 ani de închisoare în SUA pentru susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Refugiat irakian, condamnat la 16 ani de închisoare în SUA pentru susţinerea reţelei teroriste Stat Islamic

Omar Faraj Saeed al-Hardan, de origine palestiniană, s-a născut în Irak şi a trăit în tabere de refugiaţi din Irak şi Iordania, fiind acceptat în Statele Unite în 2009. Doi ani mai târziu, tânărul a primit drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Ulterior, el a început să comunice cu un refugiat din California despre intenţia lui de a călători în Siria pentru a lupta alături de Frontul Nusra, grupare radicală afiliată cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Mai târziu, Hardan i-a spus unui informator FBI că speră să se alăture reţelei teroriste Stat Islamic în Siria sau Irak. Tânărul a postat şi mesaje în sprijinul reţelei teroriste pe reţelele de socializare, potrivit Departamentului Justiţiei din SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici