Refugiat sirian,condamnat la închisoare pe viaţă în Suedia, pentru participarea la execuţii în Siria

Un refugiat sirian a fost condamnat de un tribunal din Suedia la închisoare pe viaţă după ce s-a dovedit că în anul 2012 a participat la executarea a şapte militari guvernamentali în Siria, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

663 afișări
Imaginea articolului Refugiat sirian,condamnat la închisoare pe viaţă în Suedia, pentru participarea la execuţii în Siria

Refugiat sirian,condamnat la închisoare pe viaţă în Suedia, pentru participarea la execuţii în Siria (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Curtea districtuală din Stockholm a decis că Haisam Omar Sakhanh s-a alăturat grupării Compania Suleiman în mai 2012 şi a executat o persoană folosind o puşcă de asalt.

Judecătorul Tomas Zander a precizat că victima a fost executată împreună cu alte şase persoane "în circumstanţe inumane".

Sakhanh a mărturisit că a participat la execuţie, dar s-a apărat spunând că militarii executaţi au fost condamnaţi la moarte de o curte de justiţie legitimă şi el doar a urmat ordinile primite, ambele afirmaţii au fost însă respinse de judecătorii suedezi.

În 2011 şi 2012, sirianul a participat la protestele din Italia împotriva Guvernului de la Damasc, după care a revenit în Siria.

În 2013, Sakhanh a ajuns în Suedia unde a cerut drept de azil. Acesta nu a informat autorităţile în legătură cu participarea la execuţiile din Siria, astfel că la începutul anului 2016 a primit statutul de refugiat, însă la scurt timp a fost reţinut şi plasat în detenţie preventivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici