Refugiaţi din Italia, nemulţumiţi de mâncarea primită

Refugiaţi dintr-un centru situat în nordul Italiei au organizat un protest în care au denunţat mâncarea italienească "monotonă" şi "excesivă", autorităţile italiene reacţionând vehement cu argumentul că mii de italieni nu au ce să mănânce, relatează site-ul publicaţiei The Local.

292 afișări
Imaginea articolului Refugiaţi din Italia, nemulţumiţi de mâncarea primită

Refugiaţi din Italia, nemulţumiţi de mâncarea primită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timp de două zile, aproximativ 40 de solicitanţi de azil de la un centru din regiunea Veneto au refuzat să consume "paste cu sos de tomate, pâine şi ouă" - meniul oferit de autorităţile italiene, conform site-ului publicaţiei Libero Quotidiano.

În cursul protestului, imigranţii au blocat o stradă şi au ameninţat că vor părăsi centrul de refugiaţi.

"Nu mai vrem să mâncăm aşa ceva", au afirmat ei.

Proteste similare au avut în centre de refugiaţi din Sicilia şi Roma, presa italiană comentând că sursa protestelor este "plictiseala" şi "faptul că imigranţii nu ştiu ce vor".

"Există mii de italieni care trăiesc în sărăcie şi care nu au ce să mănânce nici măcar o dată pe zi", a reacţionat Antonio De Lieto, liderul sindicatului Poliţiei italiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici