Refugiatul sirian arestat în Germania plănuia aparent să atace un aeroport din Berlin

Refugiatul sirian de 22 de ani care a fost arestat duminică noapte în oraşul german Leipzig intenţiona aparent să comită un atac la un aeroport din Berlin în numele reţelei teroriste Stat Islamic, a declarat şeful serviciilor germane de informaţii interne, potrivit Deutsche Welle.

964 afișări
Imaginea articolului Refugiatul sirian arestat în Germania plănuia aparent să atace un aeroport din Berlin

Refugiatul sirian arestat în Germania plănuia aparent să atace un aeroport din Berlin

"Am primit informaţii că iniţial plănuia să atace trenuri din Germania", a declarat luni Hans-Georg Maaßen pentru postul de televiziune ARD. "Ulterior planurile au devenit mai bine definite şi au vizat aeroporturi din Berlin", a adăugat acesta.

Poliţia îl urmărea pe Jaber A. şi a decis să efectueze raiduri la apartamentul său din orăşelul Chemnitz, atunci când suspectul a fost văzut cumpărând lipici dintr-un magazin. "Am presupus că acesta ar putea fi ultimul ingredient de care avea nevoie pentru a fabrica o bombă", a spsu el.

În apartament poliţia a găsit o substanţă volatilă, aproape identică cu explozibilii folosiţi de Stat Islamic pentru atacurile de la Paris şi Bruxelles.

Explozibilii erau "aproape gata sau chiar gata pentru utilizare", a declarat şeful poliţiei din landul Saxonia, Joerg Michaelis, la o conferinţă de presă care a avut loc în oraşul Dresden.

"Din ceea ce ştim acum, pregătirile din Chemnitz sunt similare cu cele pentru atacurile de la Paris şi Bruxelles", a declarat ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

Anterior, poliţia din landul Saxonia a confirmat pe Facebook că mai mulţi sirieni care locuiau în Leipzig au anunţat că l-au prins pe suspect într-un apartament la nord de centrul oraşului. Poliţia a mai transmis pe Facebook că nu oferă detalii suplimentare despre această arestare deoarece nu vrea să îi pună în pericol pe cei care au furnizat informaţii.

Michaelis a declarat la conferinţa de presă de luni că un sirian a venit la o secţie de poliţie cu o fotografie a lui Jaber A. pe telefon, spunând că el şi colegii săi l-au prins.

Potrivit cotidianului Bild, suspectul s-a întâlnit cu trei sirieni în timp ce căuta cazare în Leipzig, după ce a fugit de poliţie în Chemnitz. Noii săi colegi l-au recunoscut şi au reuşit să îl reţină în apartament.

Jaber A. a încercat să îi mituiască, după cum a declarat unul dintre sirieni pentru grupul media german RTL.

"I-am spus: poţi să ne dai câţi bani vrei, dar nu te lăsăm să pleci", a declarat Mohammed A.

Sirienii au încercat să sune poliţia, dar nu puteau fi înţeleşi. Prin urmare, Mohammed s-a dus la secţia de poliţie şi le-a condus pe forţele de ordine la locul unde se afla suspectul.

"Eram atât de supărat pe el. Nu voi accepta aşa ceva - mai ales aici în Germania, ţara care ne-a deschis uşile" , a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici