Regele Abdullah al Iordaniei: Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala unui viitor stat palestinian

Regele Abdullah al Iordaniei şi-a exprimat, duminică, îngrijorarea faţă de decizia Washingtonului de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a precizat că singura soluţie a conflictului israeliano-palestinian ar fi coexistenţa paşnică a două state, relatează site-ul Reuters.

739 afișări
Imaginea articolului Regele Abdullah al Iordaniei: Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala unui viitor stat palestinian

Regele Abdullah al Iordaniei: Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala unui viitor stat palestinian

În cadrul unei întrevederi ce a avut loc la Amman cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, regele Abdullah al Iordaniei a declarat că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala unui viitor stat palestinian.

Preşedintele american Donald Trump a activat, la 6 decembrie, un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat să iniţieze pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Aprobarea de către Statele Unite a cerinţei Israelului ca întreg Ierusalimul să fie capitala ţării întrerupe politica americană din ultimele decenii, potrivit căreia statutul oraşului trebuie decis în negocierile cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Comunitatea internaţională nu recunoaşte suveranitatea israeliană asupra întregului oraş Ierusalim.

Ierusalimul de Est a fost anexat de Israel după ce a preluat controlul asupra zonei în urma războiului din 1967, o acţiune care nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională. Ierusalimul este venerat de către evrei, creştini şi musulmani deopotrivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici