Regele Arabiei Saudite va efectua mai multe vizite oficiale în ţară, în urma uciderii lui Khashoggi

Regele Salman al Arabiei Saudite va efectua începând de marţi mai multe vizite oficiale în ţară, timp de o săptămână, în contextul în care regatul se confruntă cu cea mai gravă criză politică din ultima perioadă, în urma uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

1650 afișări
Imaginea articolului Regele Arabiei Saudite va efectua mai multe vizite oficiale în ţară, în urma uciderii lui Khashoggi

Regele Arabiei Saudite va efectua mai multe vizite oficiale în ţară, în urma uciderii lui Khashoggi

Este prima vizită de acest gen a regelui în vârstă de 82 de ani, de când acesta a preluat tronul în anul 2015. Regele va vizita mai multe provincii din ţară, printre care şi Qassim şi Hail, situate la nord-vest de capitala Riyad.

În cadrul vizitelor, regele va discuta, printre altele, despre probleme legate de sănătate, educaţie şi infrastructură, menţionează presa saudită.

Decizia regelui vine în contextul în care Arabia Saudită se confruntă cu o criză politică, generată de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. Administraţia de la Riyad a negat iniţial orice implicare, dar sub presiunea autorităţilor din Turcia a identificat ulterior 18 suspecţi.

Momentan nu se ştie dacă fiul regelui, prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, se va alătura vizitelor.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post şi un critic acerb al prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici