Regele Charles va fi gazda liderilor mondiali înainte de funeraliile Reginei

Preşedinţi, prim-miniştri şi monarhi din întreaga lume se vor deplasa la Londra în weekend pentru a aduce un omagiu reginei Elisabeta şi pentru a participa la o recepţie la Palatul Buckingham, care va fi oferită de regele Charles cu o zi înainte de înmormântarea acesteia, scrie Reuters.

683 afișări
Imaginea articolului Regele Charles va fi gazda liderilor mondiali înainte de funeraliile Reginei

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele francez Emmanuel Macron se numără printre cei mai importanţi invitaţi care au confirmat că vor fi prezenţi.

Şefii de stat şi alţi înalţi demnitari străini vor fi rugaţi să se adune la Royal Hospital, din vestul Londrei, şi sunt aşteptaţi să se deplaseze în grupuri la Westminster Abbey, a declarat un înalt oficial al Palatului Buckingham.

Înmormântarea va fi unul dintre cele mai mari evenimente din istoria Marii Britanii, în condiţiile în care lideri mondiali, regi şi regine şi mulţimi uriaşe din ţară şi din străinătate vor veni la Londra pentru acest eveniment.

Regele Charles şi Camilla, regina consoartă, vor organiza duminică o recepţie la Palatul Buckingham, evenimentul oficial de stat înainte de funeralii.

Demnitarii străini care vin în Marea Britanie vor fi, de asemenea, invitaţi să viziteze locul de veci al reginei, în interiorul Westminster Hall din Parlament, înainte de funeralii.

În timp ce codul vestimentar pentru înmormântare este la latitudinea Palatului Buckingham, diplomaţii britanici îi sfătuiesc pe participanţii străini să poarte haine formale închise la culoare, deşi se poate purta şi ţinuta naţională. Personalul militar în activitate va putea purta ţinuta de ceremonie - cu sau fără săbii.

Marea Britanie a trimis invitaţii şefilor de stat din aproape toate ţările din lume, cu excepţia Siriei, Venezuelei, Afganistanului, Rusiei, Belarusului şi Myanmarului.

Siria şi Venezuela nu sunt invitate deoarece Marea Britanie nu are în prezent relaţii diplomatice cu aceste state. Afganistanul nu a fost invitat din cauza situaţiei politice actuale, a precizat o sursă.

Rusia şi Belarus nu sunt invitate să trimită niciun reprezentant din cauza invaziei din Ucraina.

În total, oficialii de la Ministerul de Externe au scris de mână aproximativ 1.000 de invitaţii pentru înmormântare şi pentru recepţia regelui, de duminică.

Termenul limită pentru acceptarea invitaţiilor la funeralii expiră joi, după care oficialii vor finaliza planul de dispunere a locurilor.

Un grup de parlamentari britanici sancţionaţi de China au criticat decizia de a invita guvernul chinez la funeralii.

Aceştia au cerut ca reprezentanţilor Chinei să li se interzică accesul în Palatul Westminster, unde se află trupul neînsufleţit al reginei, după ce parlamentul a votat anul trecut să califice drept genocid tratamentul aplicat comunităţii majoritar musulmane uigure din Xinjiang.

Vicepreşedintele chinez Wang Qishan este aşteptat să reprezinte China la funeraliile reginei Elisabeta, luni, a declarat joi o sursă din cadrul Ministerului britanic de Externe.

Guvernul Marii Britanii nu va furniza o listă de invitaţi cu toţi liderii străini care vor participa, şi din motive de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici