Regina Beatrix a Olandei va abdica în aprilie

Regina Beatrix a Olandei, care miercuri împlineşte 75 de ani, a anunţat că va abdica pe 30 aprilie, tronul urmând să fie preluat de fiul său cel mare, prinţul Willem-Alexander.

1794 afișări
Imaginea articolului Regina Beatrix a Olandei va abdica în aprilie

Regina Beatrix a Olandei va abdica în aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regina Beatrix a fost întronizată pe 30 aprilie 1980, implicându-se activ în activităţile politice şi sociale ale ţării şi bucurându-se de o largă popularitate.

Willem-Alexander, în vârstă 45 de ani, va deveni primul rege după Willem al III-lea, care a murit în 1890.

Regina a explicat că a ales acest moment în contextul în care anul acesta împlineşte 75 de ani şi sunt 200 de ani de monarhie în Olanda.

Fiul mijlociu al reginei, Johan Friso, este în comă după accidentul de schi pe care l-a avut în februarie 2012 în Austria.

Prinţul Willem-Alexander este căsătorit din 2002 cu Maxima Zorreguieta, fiica unui fost secretar de stat din timpul dictaturii din Argentina. Cei doi au trei fiice: Catharina-Amalia (născută în 2003), Alexia (născută în iunie 2005) şi Ariane (născută în aprilie 2007).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici