Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii transmite gânduri bune şi rugăciuni tuturor australienilor

Regina Elisabeth a II-a a Marii Britanii şi-a exprimat tristeţea privind incendiile de vegetaţie devastatoare cu care se confruntă Australia şi a trimis gânduri bune şi rugăciuni către toţi australienii, inclusiv celor din cadrul serviciilor de urgenţă, potrivit Reuters.

617 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii transmite gânduri bune şi rugăciuni tuturor australienilor

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii transmite gânduri bune şi rugăciuni tuturor australienilor

Liderul statului australian a trimis un mesaj de condoleanţe, în timp ce incendiile au continuat să se înteţească sâmbătă de-a lungul coastei de est, distrugând case, forţând mii de oameni să evacueze zona şi să curme viaţa unui număr necunoscut de persoane.

"Am fost profund întristată să aflu de continuarea incendiilor şi de impactul lor devastator în multe părţi din Australia", a transmis monarhul, în vârstă de 93 de ani, într-o declaraţie.

„Mulţumirile mele se adresează serviciilor de urgenţă şi celor care îşi pun viaţa în pericol pentru a ajuta comunităţile aflate în nevoie. Prinţul Filip şi cu mine trimitem gândurile bune şi rugăciunile noastre către toţi australienii în acest moment dificil”, este mesajul monarhului britanic.

Mesajul de condoleanţe a fost trimis guvernatorului general al Australiei - reprezentantul reginei în ţară - şi guvernatorilor din statele New South Wales, Queensland şi Victoria. Acesta a fost trimis şi „tuturor australienilor”.

Biroul australian de meteorologie (BOM) a informat sâmbătă că condiţiile se deteriorează rapid, deoarece o schimbare a condiţiilor vântului a contopit mai multe fronturi mari de foc.

Guvernul federal a anunţat o convocare fără precedent a rezerviştilor din armateă pentru a sprijini pompierii şi a dislocat resurse suplimentare, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre şi ajutor umanitar.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria, iar pompierii se confruntă cu ceea ce pare a fi cea mai catastrofală zi din acest sezon al dezastrelor de acest tip.

Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici