Regiunea separatistă Osetia de Sud va organiza referendum privind unirea cu Rusia

Liderul regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud a anunţat, vineri seară, convocarea unui referendum pe 17 iulie pe tema posibilităţii de a deveni parte a Rusiei, informează agenţia Tass, citată de Reuters.

1436 afișări
Imaginea articolului Regiunea separatistă Osetia de Sud va organiza referendum privind unirea cu Rusia

Sursa Foto - Hepta

Liderul regiunii separatiste georgiene Osetia de Sud a anunţat, vineri seară, convocarea unui referendum pe 17 iulie pe tema posibilităţii de a deveni parte a Rusiei, informează agenţia Tass, citată de Reuters.

Rusia a recunoscut independenţa regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud şi Abhazia imediat după intervenţia militară din Georgia, în 2008. Moscova are trupe în aceste regiuni separatiste, le susţine financiar şi le-a oferit locuitorilor cetăţenie rusă, în cadrul eforturilor de menţinere a influenţei în fostul spaţiu sovietic.

Anatoli Bibilov, preşedintele Osetiei de Sud, a emis vineri seară un decret prin care convoacă un referendum pe 17 iulie pe tema unirii cu Rusia. Osetia de Sud are aproximativ 60.000 de locuitori şi este vecină cu Osetia de Nord, o regiune a Rusiei.

Anatoli Bibilov semnalase pe 30 martie intenţia de a convoca un referendum privind unirea cu Rusia, iniţiativa fiind catalogată drept inacceptabilă de Administraţia Georgiei.

Anunţul privind referendumul intervine la două luni şi jumătate de la începerea intervenţiei militare ruse în Ucraina. Regiunile separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk, a căror independenţă a fost recunoscută de Administraţia Vladimir Putin în februarie, au anunţat, de asemenea, intenţii de a se alătura Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici