Relaţiile Cubei cu alte state sunt "controlate" de SUA, afirmă un înalt oficial de la Havana

Statele Unite "manipulează, controlează şi boicotează" relaţiile Cubei cu alte ţări, a declarat vineri prim-vicepreşedintele Consiliului de Stat din Cuba, Miguel Diaz-Canel Bermudez, într-un interviu pentru agenţia rusă Itar-Tass.

105 afișări
Imaginea articolului Relaţiile Cubei cu alte state sunt "controlate" de SUA, afirmă un înalt oficial de la Havana

Relaţiile Cubei cu alte state sunt "controlate" de SUA, afirmă un înalt oficial de la Havana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Bermudez, o astfel de atitudine a Washingtonului afectează relaţiile dintre cele două ţări.

În decursul a peste 50 de ani, Statele Unite au menţinut o "blocadă crudă şi anacronică, care a făcut poporul cubanez să sufere", a afirmat el, adăugând totuşi că "această blocadă nu poate afecta cooperarea dintre Cuba şi Rusia".

"Cooperarea dintre Havana şi Moscova se bazează pe dorinţa reciprocă a guvernelor noastre şi pe relaţiile de prietenie", a subliniat Bermudez, fost inginer în domeniul electronic, nominalizat, în februarie 2013 prim-vicepreşedinte al Consiliului de Stat şi Consiliului de Miniştri.

"Blocada (impusă de Statele Unite) ne afectează grav, dar îi vom riposta cu fermitate. Suntem siguri că prin cooperarea noastră cu state care ne respectă şi care vor să colaborăm, cum s-a întâmplat în cazul Rusiei, vom ieşi învingători din această confruntare", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici