Remanierea Partidului Comunist Chinez: 506 nume au fost rostite la televiziune 20 de minute

Televiziunea chineză de stat CCTV a difuzat lectura integrală a unei liste pe care se aflau numele a 205 membri ai noului Comitet Central al Partidului Comunist Chinez (PCC), dovedind din nou că nu se teme că ar putea să îşi plictisească telespectatorii.

189 afișări
Imaginea articolului Remanierea Partidului Comunist Chinez: 506 nume au fost rostite la televiziune 20 de minute

Remanierea Partidului Comunist Chinez: 506 nume au fost rostite la televiziune 20 de minute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalul televizat de seară a difuzat integral lista celor 171 de membri supleanţi ai Comitetului Central al PCC, dar şi lista celor 130 de membri ai Comisiei Centrale pentru Disciplină, poliţia partidului. Un total de 506 nume şi prenume au fost rostite timp de aproximativ 20 de minute.

Congresul PCC s-a încheiat miercuri prin alegerea unui Comitet Central care urmează să îl consacre încă de joi pe vicepreşedintele Xi Jinping ca numărul unu al regimului, dar şi pe noii membri ai conducerii supreme.

Televiziunea oficială chineză, unul dintre pilonii de propagandă ai regimului comunist, este celebră pentru modul extrem de auster de prezentare a actualităţilor şi al formatului reportajelor sale. În schimb, spaţiul acordat liderilor, în ordinea protocolară, ocupă un loc zdrobitor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici