Replici celebre în dezbaterile prezidenţiale din Franţa

Dezbaterile televizate organizate înaintea prezidenţialelor din Franţa nu par să influenţeze prea mult electoratul, însă câteva replici celebre au rămas de-a lungul anilor în conştiinţa colectivă, scrie Le Figaro, în ediţia online.

351 afișări
Imaginea articolului Replici celebre în dezbaterile prezidenţiale din Franţa

Nicolas Sarkozy şi Segolene Royal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 1974, în cursul unei dezbateri televizate, Francois Mitterand declara că doar proiectul său ar garanta un adevărat progres social, iar Valéry Giscard d'Estaing replica: "Dar nu aveţi monopolul inimilor", scrie Le Figaro, în ediţia online.

În 1988, preşedintele socialist în funcţie, Francois Mitterand, îl avea ca adversar pe premierul Jacques Chirac.

Acesta din urmă i-a spus că în studio nu se află un preşedinte şi un prim-ministru, ci doi candidaţi. Replica lui François Mitterrand a fost maliţioasă: "Aveţi dreptate domnule prim-ministru".

În 2002, Jacques Chirac a refuzat să participe la dezbaterea televizată alături de adversarul său extremist Jean Marie Le Pen.

O dezbatere foarte aşteptată a fost cea dintre Nicolas Sarkozy şi Segolene Royal, în 2007.

Candidata socialistă a încercat să îl enerveze pe Nicolas Sarkozy, dar a reuşit doar să se enerveze ea însăşi, declarând: "Sunt foarte furioasă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici