REPORTAJ: Peste 10 milioane de oameni, în pericol de moarte din cauza foametei. Campania socială care trage un semnal de alarmă - VIDEO

Regiuni mari din vestul şi centrul Africii au devenit atât de uscate încât pământul nu mai este roditor şi astfel vieţile animalelor şi a milioane de oameni sunt în pericol. UNICEF a lansat o campanie media de 24 de ore pentru a trage un semnal de alarmă privind criza de alimente din Africa.

2665 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Peste 10 milioane de oameni, în pericol de moarte din cauza foametei. Campania socială care trage un semnal de alarmă - VIDEO

REPORTAJ: Peste 10 milioane de oameni, în pericol de moarte din cauza foametei. Campania socială care trage un semnal de alarmă

Regiunea Sahel este o zonă aridă care se întinde de-a lungul Africii până la Deşertul Sahara. Ea este cunoscută pentru secetele sale, iar opt ţări se află în prezent în faţa celei mai grele situaţii, informează CNN.

Naţiunile Unite estimează că mai mult de zece milioane de oameni sunt într-un real pericol de înfometare. Cei care deja se ocupă cu ajutorarea lor au precizat că situaţia se înrăutăţeşte vizibil.

"Recolta din acest an a fost atât de slabă încât ne va ajunge doar trei luni. Când soţul meu merge să strângă recolta, eu încerc să adun cât mai multe boabe căzute. Azi am reuşit să adun sificiente pentru o masă", spune Halima Isaka din Niger.

UNICEF a lansat o campanie socială media de 24 de ore, toată ziua de marţi, pentru a trage un semnal de alarmă asupra crizei de alimente din Africa.

Numită #SahelNOW, campania le cere utilizatorilor Facebook, Twitter şi din alte reţele media să posteze mesaje marţi pentru a atrage atenţia asupra pericolului în care se află aproximativ un milion de copii.

Directorul regional al UNICEF din Sahel, David Gressly, a explicat în ce situaţie se află regiunea. "Este legat de lipsa ploilor din 2011 şi a secetei. Oamenii încearcă să supravieţuiască prin vânzarea lucrurilor personale, a animalelor pe care le au. De asemenea, îşi retrag copiii de la şcoli pentru a face faţă situaţiei", a spus el.

Secretarul de Stat al SUA, Hillary Clinton, a anunţat recent că printr-o măsură de urgenţă vor fi alocate 120 de milioane de dolari pentru criza umanitară din Sahel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici