Reprezentantul lui Zelenski ridică nivelul alertei nucleare: orice bază militară din Rusia este obiectiv

Reprezentantul preşedintelui Volodimir Zelenski în Parlamentul ucrainean, Fedir Venislavski, a declarat, într-un interviu pentru ziarul german Bild, că toate instalaţiile militare din Rusia din care Moscova îşi poartă războiul sunt ţinte militare legitime pentru Ucraina, ignorând ameninţările lui Dmitri Medvedev, care a avertizat cu arma nucleară, dacă Ucraina va ataca regiuni ruseşti.

1486 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul lui Zelenski ridică nivelul alertei nucleare: orice bază militară din Rusia este obiectiv

Reprezentantul lui Zelenski ridică nivelul alertei nucleare: orice bază militară din Rusia este obiectiv

„Rusia atacă oraşele paşnice ucrainene de pe teritoriul său, precum şi din Belarus. Sunt locurile în care Rusia îşi depozitează rachetele ţinte militare legitime? Sigur, fără îndoială. Şi orice centru de comandă din capitala Rusiei este o ţintă militară puternică”, a spus oficialul de la Kiev, adăugând că este la latitudinea conducerii militare ucrainene să decidă dacă vor ataca astfel de ţinte.

Chiar ieri, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ameninţat cu folosirea armelor nucleare ca răspuns la atacurile Ucrainei asupra Crimeei sau a oricărei alte regiuni ruseşti.

Wall Street Journal: Rusia importă sprijin militar din China

Echipamente, tehnologii de ultimă oră şi piese pentru avioane de luptă: Beijingul ajută constant Moscova în războiul din Ucraina, ocolind sancţiunile internaţionale. Wall Street Journal scrie asta, pe baza unei analize a documentelor vamale ruseşti.

Totodată, este vorba de bunuri cu dublă utilizare, militară şi civilă, pe care Rusia a început să le importe din China anul trecut, după invadarea Ucrainei.

Kremlinul s-a limitat la a răspunde, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov: „Rusia are un potenţial tehnologic suficient pentru a-şi asigura propria securitate şi pentru a efectua operaţiunea specială. Acest potenţial este actualizat în mod constant”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici