Reprieve: Arabia Saudită a efectuat 800 de execuţii de la instaurarea regelui Salman bin Abdulaziz în 2015

Arabia Saudită a ţinut 800 de execuţii de la venirea la puterea a regelui Salman bin Abdulaziz în ianuarie 2015, potrivit unei organizaţii britanice a drepturilor omului citată de The Independent.

1423 afișări
Imaginea articolului Reprieve: Arabia Saudită a efectuat 800 de execuţii de la instaurarea regelui Salman bin Abdulaziz în 2015

Reprieve: Arabia Saudită a efectuat 800 de execuţii de la instaurarea regelui Salman bin Abdulaziz în 2015

Reprieve, o organizaţie care luptă împotriva abuzurilor asupra drepturilor omului spune că rata execuţiilor s-a dublat sub acest regim instaurat pe 13 ianuarie 2015. Acestă precizare a organizaţiei vine după ce prinţul moştenitor Mohmmed Bin Salman a spus că regatul a minimizat numărul execuţiilor.
 
Între 2009 şi 2014 au avut loc 423 de execuţii în Arabia Sudită.
 
Anul trecut se crede că 185 de oameni au primit acestă pedeapsă, inclusiv 37  într-o excuţie în masă în Aprilie. Acesta este cel mai mare număr al deceselor de la începutul monitorizării de către organizaţiile internaţionale.
 
"Cu toată retorica reformei şi modernizării, Arabia Saudită este încă o ţară în care poţi să mori dacă vorbeşti împotriva regelui", a spus Maya Foa directorul Reprieve.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici