Republicanul Marco Rubio intră în cursa pentru Casa Albă

Senatorul din Florida Marco Rubio şi-a anunţat luni candidatura la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane din noiembrie 2016, apreciind că este "cel mai calificat" din cadrul partidului său pentru a recuceri Casa Albă.

124 afișări
Imaginea articolului Republicanul Marco Rubio intră în cursa pentru Casa Albă

Republicanul Marco Rubio intră în cursa pentru Casa Albă (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Marco Rubio, în vârstă de 43 de ani, şi-a anunţat intrarea în cursa prezidenţială în timpul unei conferinţe telefonice cu mai mulţi donatori care ar urma să-i susţină campania, au anunţat surse apropiate senatorului republican.

În timpul acestei conferinţe, alesul din Florida a criticat-o pe Hillary Clinton, care a confirmat duminică faptul că va solicita învestitura taberei democrate. Marco Rubio le-a explicat susţinătorilor săi financiari că lupta electorală din 2016 va constitui o alegere între trecut şi viitor.

El urmează să-şi oficializeze candidatura printr-o declaraţie la Freedom Tower, în Miami. Locul este simbolic, întrucât aici erau înregistraţi în anii '60 imigranţii cubanezi care fugeau de regimul lui Fidel Castro.

Marco Rubio este sprijinit de 10% dintre votanţi potrivit sondajelor de opinie, dar consilierii săi apreciază că el ar putea să se impună în primarele republicane. Senatorul din Florida figura pe o listă restrânsă a candidatului Mitt Romney pentru postul de vicepreşedinte în 2012.

El este al treilea candidat oficial declarat din partea Grand Old Party, după senatorul din Texas Ted Cruz şi cel din Kentucky Rand Paul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici