Restricţii de circulaţie în Chişinău, cu ocazia vizitei lui Băsescu

Autorităţile din Republica Moldova au decis să introducă reguli foarte stricte de circulaţie în Chişinău, în perioada 26-28 ianuarie, în legătură cu vizita oficială a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a premierului Lituaniei, Andrius Kubilius, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

57 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie în Chişinău, cu ocazia vizitei lui Băsescu

Restricţii de circulaţie în Chişinău, cu ocazia vizitei lui Băsescu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului moldovean de Interne (MAI), "în baza cerinţelor internaţionale de asigurare a nivelului înalt de securitate", circulaţia rutieră în partea centrală a Chişinăului va fi restricţionată, fluxul de automobile va fi redirecţionat pe artere secundare, iar şoferii vor fi nevoiţi să se conformeze cerinţelor şi indicaţiilor agenţilor rutieri.

Totodată, cei care vor parca în zona centrală a capitalei Republicii Moldova sau pe rutele de deplasare a delegaţiilor riscă să rămână fără maşini, acestea fiind evacuate forţat şi transportate la parcări cu plată.

MAI aminteşte că, în cazul în care la girofarul automobilului poliţiei rutiere sunt conectate luminile roşii şi albastre concomitent, şoferii sunt obligaţi să oprească autovehiculul pe partea dreaptă a carosabilului.

În acelaşi timp, circulaţia va fi dificilă nu doar în capitală, ci şi pe traseul naţional Chişinău-Cahul, unde se vor forma ambuteiaje din cauza deplasării delegaţiilor.

În plus, Ministerul de Interne atenţionează deţinătorii de arme să nu se prezinte înarmaţi în locuri publice, în perioada respectivă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici