Restricţii de circulaţie în zeci de oraşe din SUA. A fost mobilizată Garda Naţională, iar FBI a decis să se implice în anchetă

  • Restricţii de circulaţie, impuse în zeci de oraşe din SUA din cauza protestelor violente
  • CNN: 25 de oraşe din 16 state americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza violenţelor
  • Investigaţie în New York după apariţia unor imagini care arată o camionetă a poliţiei care a lovit un grup de protestatari
5717 afișări
Imaginea articolului Restricţii de circulaţie în zeci de oraşe din SUA.  A fost mobilizată Garda Naţională, iar FBI a decis să se implice în anchetă

Restricţii de circulaţie în zeci de oraşe din SUA din cauza protestelor violente

Autorităţile din zeci de oraşe americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza protestelor violente izbucnite ca reacţie la moartea unui bărbat de culoare în timp ce era imobilizat de poliţişti.

Potrivit postului CNN, 25 de oraşe din 16 state americane au impus interdicţii de circulaţie pe timp de noapte din cauza violenţelor. Printre oraşele care au impus restricţii se numără Minneapolis, New York, Los Angeles şi San Francisco.

Poliţia din New York a anunţat că a declanşat o investigaţie după apariţia unor imagini care arată o camionetă a poliţiei care a lovit un grup de protestatari. VEZI AICI detalii despre protestele violente din SUA

Garda Naţională a fost mobilizată în numeroase zone, iar preşedintele Donald Trump a declarat că armata SUA poate fi trimisă rapid pentru oprirea protestelor.

Moartea lui George Floyd a generat proteste de amploare în mai multe oraşe din Statele Unite. Guvernatorul statului Minnesota a mobilizat Garda Naţională în Minneapolis din cauza protestelor.

Un agent de poliţie, Derek Chauvin, a fost pus sub acuzare pentru crimă şi omor din culpă în cazul morţii lui George Floyd. Bărbatul de culoare a murit după ce a fost imobilizat brutal de agentul de poliţie. Suspectul de culoare le spusese poliţiştilor că nu putea respira din cauza manevrei de imobilizare. Alţi trei poliţişti ar putea fi inculpaţi în acest caz.

Pe fondul protestelor violente, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a decis să se implice în anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici