Resturile unei bombe, descoperite la locul deraierii trenului din Rusia

Anchetatorii Parchetului rus au anunţat sâmbătă că au descoperit resturile unui dispozitiv exploziv în locul în care a deraiat, vineri seara, trenul Moscova-Sankt Petersburg, provocând moartea a 26 de persoane.

15 afișări
Imaginea articolului Resturile unei bombe, descoperite la locul deraierii trenului din Rusia

Resturile unei bombe, descoperite la locul deraierii trenului din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Grupul de anchetatori din cadrul comisiei de anchetă a Procurorului Rusiei a descoperit şi ridicat resturile unui dispozitiv exploziv", a precizat comisia într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă a Parchetului, Vladimir Markin, a declarat sâmbătă pentru agenţia Interfax că trenul care a deraiat vineri seara a fost într-adevăr ţinta unui atentat.

"Conform unui bilanţ preliminar, nu mai puţin de 26 de persoane au fost ucise şi peste 100 rănite", a precizat comunicatul Parchetului, adăugând că "o creştere a numărului de victime nu poate fi exclusă".

Bilanţurile precedente menţionau între 25 şi 39 de morţi.

Directorul serviciilor de securitate ruse (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, a afirmat la rândul său că bomba avea o putere echivalentă cu cea a şapte kilograme de TNT.

"Potrivit estimărilor anchetatorilor, datele preliminare indică explozia unui dispozitiv exploziv artizanal, cu o putere echivalentă cu cea a şapte kilograme de TNT", a declarat directorul FSB, citat de agenţiile ruse.

Deraierea a avut loc vineri seara pe una dintre liniile feroviare cele mai frecventate din Rusia, Moscova-Sankt Petersburg, la 284 de kilometri de fosta capitală, în apropierea satului Uglovka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici