Reţea de muncitori clandestini români şi bulgari, anihilată în Franţa

Şase responsabili ai unei companii româneşti, care au plasat în mod fraudulos aproximativ 250 de lucrători temporari români şi bulgari în întreprinderi din sectorul agroalimentar din regiunea franceză Bretania, au fost reţinuţi şi anchetaţi, potrivit Parchetului din Rennes, citat de Le Figaro.

1763 afișări
Imaginea articolului Reţea de muncitori clandestini români şi bulgari, anihilată în Franţa

Reţea de muncitori clandestini români şi bulgari, anihilată în Franţa

"Frauda socială generată de activitatea acestei societăţi de drept român este estimată la peste şase milioane de euro", a comunicat Parchetul din oraşul Rennes, detaliind că această infracţiune echivalează cu 450.000 de ore de muncă nedeclarată.

Arestările sunt rezultatul unei investigaţii îndelungate, iniţiate în urma controalelor efectuate în companii din sectorul agroalimentar la sfârşitul anului 2013 şi în aprilie 2014.

În urma acestor controale s-a constatat faptul că o firmă românească punea la dispoziţa unora dintre aceste societăţi mână de lucru străină, fapt ce este în contradicţie cu legislaţia din Franţa şi din România privind munca temporară, potrivit comunicatului Parchetului.

O anchetă a fost apoi deschisă pentru "muncă ilegală în bandă organizată, împrumut ilicit de mână de lucru, negocieri şi spălare de bani în grup organizat".

Ancheta a permis confirmarea acestor fapte după opt luni de controale naţionale şi internaţionale, a mai anunţat Parchetul.

În total, societatea românească ar fi plasat 250 de lucrători temporari, înregistraţi în România, în companii în principal din regiunea Bretania.

Pe data de 29 martie, şase membri ai reţelei au fost reţinuţi în cadrul unei operaţiuni şi au fost anchetaţi. Un bărbat suspectat că ar fi principalul autor al fraudei a fost palsat în arest preventiv. Un bun imobiliar şi trei vehicule au fost confiscate, a mai anunţat Parchetul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici