Reţelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube

Departamentul american al Apărării caută specialişti care să identifice modalităţi de depistare şi contracarare a propagandei care poate apărea în reţelele sociale, relatează AFP, citând un anunţ publicat de agenţia pentru cercetare şi tehnologie militară Darpa.

1818 afișări
Imaginea articolului Reţelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube

Reţelele sociale, un pericol pentru SUA? Pentagonul vrea să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube

Darpa caută experţi care să poată dezvolta "o nouă ştiinţă a reţelelor sociale", pentru a anticipa apariţia unor campanii de propagandă în reţele cum sunt Twitter sau Facebook.

Scopul programului este de a detecta "mesajele voit înşelătoare şi dezinformarea" în reţelele sociale şi de a le contracara, potrivit unui anunţ publicat de Darpa.

Proiectul răspunde îngrijorării exprimate de mai mulţi comandanţi militari americani în legătură cu rapiditatea schimbărilor politice produse în Orientul Mijlociu, unde reţelele sociale au catalizat protestele împotriva unor guverne aliate ale Statelor Unite. Mai mulţi oficiali americani au adus în discuţie necesitatea unui sistem de detectare a mobilizărilor prin intermediul reţelelor sociale şi de găsire a unor modalităţi de a influenţa rezultatul acestora prin utilizarea Twitter, Facebook sau YouTube.

"În sfera reţelelor sociale se desfăşoară tot mai multe evenimente de importanţă strategică şi tactică pentru forţele noastre armate", se arată într-un comunicat al Darpa, care adaugă că Pentagonul trebuie să fie la curent, în timp real, cu acest tip de evenimente.

Agenţia americană va aloca 42 de milioane de dolari pentru acest program şi intenţionează să subcontracteze activităţile de testare a algoritmilor în reţele experimentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici