Reţinerea în centre pentru imigranţi în Marea Britanie a mai multor cetăţeni români, germani, greci, italieni şi spanioli îngrijorează Comisia Europeană

  • Comisia Europeană a declarat luni că starea şi durata detenţiei unor resortisanţi ai UE în centrele de imigraţiei din Marea Britanie este o „sursă de îngrijorare”.
  • Politico a raportat săptămâna trecută că aproximativ 30 de cetăţeni ai UE, inclusiv cetăţeni români, germani, greci, italieni şi spanioli, au fost reţinuţi la frontiera Marii Britanii şi ţinuţi în aceste centre până la şapte zile înainte de a fi trimişi în ţările lor de origine.
  • Acest lucru reflectă tratamentul cu care s-au confruntat de mult timp cetăţenii din ţările din afara UE.
1472 afișări
Imaginea articolului Reţinerea în centre pentru imigranţi în Marea Britanie a mai multor cetăţeni români, germani, greci, italieni şi spanioli îngrijorează Comisia Europeană

Comisia Europeană este îngrijorată cu privire la reţinerea în centre pentru imigranţi în Marea Britanie a mai multor cetăţeni români, germani, greci, italieni şi spanioli

Într-o declaraţie, luni, un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat că aceasta este o „problemă consulară” ridicată în cadrul reuniunilor de săptămâna trecută între Delegaţia UE la Londra, preşedinţia portugheză a UE şi ţările membre, relatează Politico.

"Aceasta nu pare a fi o tendinţă generalizată, deoarece un număr mic de cetăţeni ai UE au fost implicaţi", a spus purtătorul de cuvânt.

„Cu toate acestea, delegaţia UE urmăreşte îndeaproape acest caz, în special condiţiile şi durata în care au fost reţinuţi, care sunt o sursă de îngrijorare.”

În urma Brexitului, cetăţenilor UE li se interzice accesul în Marea Britanie pentru muncă fără viză de muncă sau fără un document eliberat de UE care garantează drepturile de şedere ale celor care locuiau în Marea Britanie înainte ca aceasta să părăsească UE.

Cetăţenii UE pot intra în Marea Britanie fără viză pentru turism şi pot sta până la 180 de zile. Poliţia de frontieră a Regatului Unit are dreptul să respingă intrarea cetăţenilor UE dacă oficialii au motive întemeiate să suspecteze că intenţionează să lucreze în ţară.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici