Retragerea de la Liman a produs nemulţumire în propaganda rusă

  • În război în Ucraina au apărut primele fisuri în mass-media rusă: predarea de la Liman devine o problemă politică.
  • În ciuda controlului strict de către Kremlin, unele talk-show-uri încep să admită că „situaţia devine dificilă”.
  • Şi în unele ziare sunt citate sentinţele lui Kadîrov şi Prigojin, critici în mod deschis la adresa şefului de stat major Gerasimov.
3813 afișări
Imaginea articolului Retragerea de la Liman a produs nemulţumire în propaganda rusă

„Bună dimineaţa, Rusia! Puţină muzică imediat, pentru a face faţă acestor momente grele cu un zâmbet”, aşa se vorbeşte la radioul rusesc. Semn că lucrurile nu merg bine. Iar în zidul ridicat de propaganda presei de stat s-au infiltrat câteva crăpături.

Celebrele talk-show-uri TV, cel mai puternic megafon disponibil Kremlinului, continuă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu unele excepţii notabile, duminică. Un post a arătat triumfal al corespondentului de război Dmitri Kulko. „Linia frontului devine un cimitir imens pentru soldaţii ucraineni”. La NTV, Anatoli Maiorov a susţinut neutru versiunea dată în urmă cu câteva zile de Ministerul Apărării. „Este în curs de retragere, dar numai pentru a evita încercuirea”.

Surpriza a venit de la Rossiya 1, unde Dmitri Kiselyov, care împreună cu Vladimir Soloviov, celebru în toată, este cel mai popular şi mai zelos fan Putin, a recunoscut că în Donbass „situaţia devine foarte grea”.

„O problemă politică”

Nezavisimaya Gazeta, ziarul înfiinţat în 1999 de oligarhul Boris Berezovkij, scrie pe prima pagină că „predarea lui Lyman devine o problemă politică”.

Există nume şi prenume ale principalilor critici, iar şi asta reprezintă o noutate. Sunt citaţi liderul cecen Ramzan Kadyrov şi şeful Brigăzii Wagner Evgenij Prigozhin, care sunt foarte nemulţumiţi de şeful Statului Major Valerij Gerasimov şi ar dori introducerea legii marţiale în zonele de graniţă, precum şi utilizarea armelor nucleare tactice.

Soloviev, mai furios decât de obicei, a criticat birocraţia ţării sale, despre care a spus că împiedică aprovizionarea corectă cu arme şi resurse pe front.

Atât în ​​talk-show-uri, cât şi în ziare, această conştientizare a dificultăţilor se traduce într-un flux suplimentar de retorică anti-occidentală şi anti-NATO, asezonată cu insultele obişnuite. Peste tot se caută urgent un ţap ispăşitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici